Caykur Rizespor presenterade sina nyförvärv

Nykomlingen Caykur Rizepsor som efter en fin start på säsongen har halkat ner till en 15e plats i tabellen efter att ha inte vunnit på 11 ligamatcher i rad (3 oavgjorda samt 8 förluster) höll i en presskonferens för ett par dagar sedan där fem av klubbens nyförvärv i januari presenterades inför media.

Engin Baytar:Den största anledningen till att jag valde Rizespor var tränaren Riza Calimbay. Jag är här för att ta igen den speltid jag har missat och är övertygad om att vi kommer att lyfta Rizespor till en värdig placering i ligan. Rizespor förtjänar att ligga på en högre placering i tabellen och i slutet av säsongen kommer det att bli förändring på det.

Aykut Akgün:Vi hade en kort men väldigt intensiv träningsläger. Rizespor inledde säsongen på ett bra sätt men pga skador uppstod problem. Det är glädjande att lägret pågick utan skador. Vi är fullt koncentrerad på omstarten i ligaspelet. Rizespor befinner sig i en knepig situation just nu men det kommer att förbättras hädan efter.”

Liban Abdi:Jag har kommit hit för att arbeta hårt och bli lyckosam.”

Lomana LuaLua:Jag är mycket glad över att vara här. Det är en mycket fin sak att människan får vara där den vill. Min första tid i Karabükspor var glädjande men på senare tid fick jag inte mycket ut av att vara där. Jag har kommit till min nya familj. Jag blev imponerad av det spelet som Rizespor visade upp i början av säsongen och det är en av anledningarna till att jag är här. Det här kommer att gå bra.

Martin Mutumba:Jag vill bli framgångsrik i Rizespor. Vi har blivit ett bra lag efter alla nyförvärv och kommer att lyfta upp laget till en bra placering i ligaspelet där målsättningen är att hamna på den övre halvan av tabellen. Jag håller på att träna upp mig och vill spela på så hög nivå som möjligt.

Läs även Martin Mutumbas första intervju med turkisk media här och läs mer om Rizespors nyförvärv här.

Caykur Rizespor möter Genclerbirligi på bortaplan under lördagen den 25e januari med avspark 12.30 svensk tid men varken LuaLua eller Mutumba av klubbens nyförvärv finns med i matchtruppen då dom är fortfarande matchotränade.