Fenerbahce säger nej men Bursaspor ger inte upp Samuel Holmén

Bursaspor slutade den första halvan av säsongen på en 10e plats med 24 poäng och fem poäng upp till Besiktas på fjärdeplats. En missräkning enligt klubben själva och nu är man på jakt efter nyförvärv för att förstärka laget inför den andra halvan av säsongen.

Den 21-årige yttermittfältaren/anfallaren Oguzhan Aynaoglu från FC Nordsjälland samt den 26-årige brasilianske anfallaren Fernandao från Bahia är redan klara för klubben och nu står en utländsk mittfältare högst upp på önskelistan, något som bekräftas av klubbens president Erkan Körüstan som säger att klubben vill fylla sin utländska spelarkvot med en utländsk mittfältare. En av spelarna som nämns är Fenerbahces svenske mittfältare Samuel Holmén. Bursaspor har varit i kontakt med Fenerbahce men fått ett nej som svar men trots det ger klubben inte upp förhoppningarna om att Samuel ska ansluta under januari.

Andra utländska mittfältare som har kopplats ihop med Bursaspor på senare tid är Kim Källström som håller till Spartak Moskva samt den brasilianske mittfältaren Erick De Oliveira som har gjort 11 mål på 18 ligamatcher för Pandurii i den rumänska ligan under den pågående säsongen.

Bursaspor har även försökt låna den 20-årige mittfältaren Salih Ucan från Fenerbahce men fått ett nej och andra spelare som nämns i samband med en flytt till klubben är Özer Hurmaci som har hamnat i Kasimpasas frysbox samt Gaziantepspors anfallare Cenk Tosun som har gjort 7 mål på 17 ligamatcher den här säsongen.

Klubbens president Erkan Körüstan säger även till de turkiska medierna om att den argentinske mittfältaren Pablo Batalla som har blivit petad ur klubbens A-lag efter oense med tränaren Christoph Daum samt den chilenske anfallaren Sebastian Pinto som har haft svårt att leva upp till förväntningarna efter hans fina start i klubben är på väg bort men att ingen klubb har kommit med något seriöst bud på någon av spelarna.