Franco Cangele tillbaka i turkisk fotboll

Elazigspor har efter en jobbig start på säsongen med endast 7 poäng på de 13 första ligamatcherna återhämtat sig något under tränaren Okan Buruk som tog över tränarjobbet i klubben i slutet av oktober efter norrmannen Trond Sollied. På de fem senaste ligamatcherna så har laget vunnit tre gånger och på de tio senaste tävlingsmatcherna så har laget följande statistik: 6 segrar, 2 oavgjorda och 2 förluster.

Trots att laget ligger fortfarande under nedflyttningsstrecket så har man fått kontakt med lagen ovanför och i turkiska cupen ligger laget på andraplats i Grupp B före bl.a. Galatasaray efter tre omgångar.

Dagen innan matchen mot Akhisar Belediyespor i den 18e omgången som laget vann med 2-1 så presenterade Elazigspor tre nya spelare: den 24-årige bosniske försvararen Ognjen Vranjes som kommer närmast från Alaniya från Ryssland och som har skrivit på ett 2,5 årskontrakt, den 24-årige ytterbacken Tanju Kayhan som lånas in från Besiktas under resten av säsongen. Tanju var under den första halvan av säsongen utlånad till Eskisehirspor.

Och den tredje spelaren som klubben har gjort klart med är den 29-årige argentinske offensiva mittfältaren Franco Dario Cangele som är välkänd för den turkiska fotbollspubliken efter sina sex säsonger i Kayserispor. Dessförinnan så spelade han även en säsong för Sakaryaspor. Cangeles första år i Turkiet gick mycket bra och under den första tiden i Kayserispor så hjälpte han laget till både fina placeringar i ligan samt att bli cupmästare 2008.

Efter säsongen 2009/10 så åkte han på återkommande långtidsskador och under de efterföljande tre säsongerna spelade han sammanlagt 13 ligamatcher vilket ledde till att Kayserispor bröt kontraktet med honom i januari förra året. Cangele som har skrivit på ett 1,5 årskontrakt med Elazigspor har under den senaste säsongen spelat för Boca Juniors i hemlandet.

Elazigspor har även anställd Stjepan Tomas som ny assisterande tränare.