Lomana LuaLua till Caykur Rizespor

Nykomlingen Caykur Rizespor som ligger på 15e plats i tabellen, precis ovanför nedflyttningsstrecket, efter den första halvan av säsongen har redan gjort klart med fyra nya spelare i januari och nu har klubben även kommit överens om ett 1,5 årskontrakt med Lomana LuaLua som ansluter från Kardemir Karabükspor.

33-årige LuaLua som har närmare 150 matcher i Premier League för Newcastle och Portsmouth på meritlistan var en av turkiska ligans bästa spelare under säsongen 2012/13 när han gjorde 11 mål samt 5 assist på 30 ligamatcher för Karabükspor under sin debutsäsong i klubben.

Under den pågående säsongen har han gjort 2 mål samt 1 assist på 12 ligamatcher men har inte spelat en ligamatch sedan i slutet av november efter att ha hamnat i tränaren Tolunay Kafkas frysbox och har därför velat lämna klubben. Han kommer att skriva på kontraktet med Rizespor under fredagen.

Rizespor har sedan tidigare värvat Martin Mutumba, Aykut Akgün och Engin Baytar samt det senaste tillskottet, den 25-årige somaliske yttermittfältaren Liban Abdi som är född i Somalia men som har norskt medborgarskap då han är uppväxt där. Abdi som har skrivit på ett 4,5 årskontrakt med Rizespor flyttade till England med sin familj som 14-åring där han spelade för Sheffield United. Därefter blev det spel i Ferencvaros i Ungern.

Under säsongen 2012/13 spelade han 14 ligamatcher för Sporting Olhanense i den portugisiska högsta ligan och under första halvan av den pågående säsongen spelade han 11 matcher för Academica Coimbra.