Martin Mutumba: ”Jag är mycket glad över att vara här”

1528459_225281590928963_1138290305_nDen turkiska sportkanalen NTV Spor träffade- och intervjuade den 28-årige yttermittfältaren Martin Mutumba som nyligen lämnade AIK och skrev på ett 2,5 årskontrakt med Caykur Rizespor under klubbens pågående träningsläger i Antalya: ”Jag är mycket glad över att vara i Turkiet.

Om intresset från Caykur Rizespor:Rizespor visade intresse för mig redan i början av säsongen och då låg dom på en femte plats i tabellen men när laget började att tappa poäng så fick jag frågor om jag ändå ville flytta dit. Det har alltid varit en dröm för mig att spela i Turkiet för där jag kommer ifrån så bor det många turkar och spelar du för en klubb i den turkiska ligan så betyder det enormt mycket för dessa människor.

Martin som är född i Sverige men som spelar för Ugandas landslag berättade för NTV Spor’s reporter om att det fanns en del människor från svartahavsområdet (staden Rize ligger vid Svarta havet) kring honom och när Rizespor kom upp på tal så blev dom mycket glada över det.

Om ligan:Süper Lig är en välkänd liga. Om du inte vet något om Galatasaray, Besiktas och Fenerbahce så betyder det att du inte vet något om den turkiska ligan. Jag har alltid följt de tre största klubbarna i Turkiet.

Om att jämföras med Ronaldinho:Jag kan inte säga så mycket om mig själv eller min fotbollsstil men när jag spelar så kommer ni att få se vilken typ av fotbollsspelare jag är. Jag kommer att ge allt på planen vill att fansen ska ha tålamod.