Roberto Mancini efter matchen mot Gaziantepspor: “Vill ha in en ny försvarare”

Trots att Galatasaray redan har redan maximal antal (10) utländska spelare registrerade i sin trupp för säsongen 2013/14 och att de senaste nyförvärven Alex Telles från Brasilien samt Izet Hajrovic från Bosnien väntar på att få sina licens godkända när ett par platser har frigjorts så berättade lagets tränare Roberto Mancini i en intervju efter matchen mot Gaziantepspor på söndagskvällen om att han vill ha in en ny försvarare.

Och den försvararen ser ut att bli den 30-årige holländske mittbacken John Heitinga som efter att ha varit ordinarie i Everton under fyra säsongen endast har fått spela 5 tävlingsmatcher under den pågående säsongen. Bristen på speltid har lett till att Heitinga har tappat sin plats i landslaget och nu säger hans agent Rob Jansen att Heitinga vill flytta till en klubb där han får tid speltid så att han kan konkurrera om en plats i den holländska VM-truppen till Brasilien i sommar: “Heitinga vill spela VM i Brasilien och för att det ske behöver han gå till en klubb där han får regelbunden speltid. Både Galatasaray och Roma har visat intresse för honom men tack vare att både Dirk Kuyt och Wesley Sneijder redan spelar i Turkiet så ligger Galatasaray närmare till hands just nu.”

Om det inte blir något med John Heitinga så skrivs det i turkiska medierna om att den 27-årige försvararen Rhodolfo från Brasilien som just nu är utlånad från Sao Paulo till Gremio ligger närmast till hands tätt följd av Cagliaris 27-årige mittback Davide Astori.

Roberto Mancini pratade också i intervjun efter matchen mot Gaziantepspor om att klubben inom kort förhoppningsvis kan hitta en lösning för att göra sig av med de utländska spelarna Dany, Albert Riera och Nordin Amrabat för att i första hand öppna upp platser i utländska spelarkvoten samt att spelarna kommer till klubbar där dom får speltid.

Transferfönstret i Turkiet stänger måndagen den 3e februari.

LÄS OCKSÅ:
Förbundet: ”Det går inte att frysa spelares licens”