Ronaldinho till Besiktas är en pengafråga: *UPPDATERAD #4*

Besiktas’ styrelseledamot Ahmet Kavalci bekräftade för turkiska medier under nyårsdagen om att klubben är mycket intresserad av att värva Ronaldinho vars kontrakt med Atletico Mineiro gick ut på nyårsafton men det som hindrar en övergång just nu är pengar: ””Vi vill mer än gärna att Ronaldinho ska dra på sig Besiktas-tröjan eftersom vi tror att han kan tillföra klubben mycket men hans lön är alldeles för hög.”

Ahmet Kavalci berättade för medierna om att eftersom Besiktas även är intresserad av andra spelare så försöker klubben hitta sponsorer som kan vara med och täcka upp kostnaderna för en eventuell värvning av Ronaldinho.

Klubben är i diskussioner med företag men ingenting är i dagsläget klart och diskussionerna går vidare.

UPPDATERING:
Ronaldinhos bror, Roberto Assis, som också är hans agent, som anlände till Istanbul på nyårsafton är fortfarande kvar i staden och senast under torsdagskvällen åt han middag tillsammans med representanter för Besiktas’ ledning bl.a. vice-presidenten Ahmet Nur Cebi, generalsekreteraren Metin Albayrak och Deniz Atalay, som är chef för klubbens transferkommité.

Klubbens vice-president Ahmet Nur Cebi gjorde efter middagen ett uttalande till medierna och sa då att Roberto Assis är endast på semester i Istanbul samt att deras möten under de senaste dagarna inte har handlat om någon eventuell övergång vad man ska nu tro om det.

Hursomhelst så säger de senaste uppgifterna om Ronaldinho till Besiktas att klubben fortfarande inte har lyckats komma överens med en sponsor som kan vara med och bekosta övergången.

Det ska ha lett till att Besiktas endast kan erbjuda Ronaldinho en årslön på 4,5 miljoner Euro ur klubbens egna kassa men att Roberto Assis ska ha varit negativt inställd på det och sagt: ”Vi har redan gått ner från 12 miljoner Euro till 6,5 miljoner Euro och kommer ej acceptera ett avtal under den summan.”

Och fortsatte: ”Jag kommer att återvända till Brasilien på lördag. Innan dess kan vi träffas en sista gång men vi kommer inte att skriva på ett kontrakt som är värt under 6,5 miljoner Euro.”

Ronaldinho har enligt Roberto Assis flera erbjudanden från Brasilien att ta ställning till däribland hans senaste klubb, Atletico Mineiro.

UPPDATERAD #2:
Besiktas’ president Fikret Orman som befinner sig i USA fram till måndagen ville träffa Roberto Assis innan han återvände till Brasilien från Turkiet för att diskutera Ronaldinho men det ser inte ut att bli av då Assis som sköt fram sin återresa från lördagen, förväntas åka tillbaka redan på söndagen.

Samtidigt kommer det nya uppgifter om att Besiktas ska ha lämnat ett nytt bud till Roberto Assis gällande Ronaldinhos lön. Klubben ska ha höjt årslönen från 4,5 miljoner Euro till 5 miljoner Euro samt erbjudit ytterligare 20 000 Euro per match om Ronaldinho spelar 50 matcher för Besiktas men det ska ha varit något som inte tilltalat Assis speciellt matchbonusen.

Hemma i Brasilien så kommer Roberto Assis att först träffa Ronaldinhos senaste klubb Atletico Minerio sedan andra brasilianska klubbar för att sedan höra sig tillbaka till Besiktas vilket förväntas ske inom en månad.

UPPDATERAD #3:
Ledningen i Besiktas hade under måndagen ett möte där det stora samtalsämnet var Ronaldinho. En del styrelseledamöter var emot en eventuell övergång av Ronaldinho med förklaringen att det skulle kosta alldeles för mycket pengar men presidenten Fikret Orman ska ha gett sitt godkännande för en övergång samtidigt som det kom nya uppgifter om att Besiktas ännu en gång ska ta kontakt med Roberto Assis, som har åkt tillbaka till Brasilien, för att meddela att klubben höjer deras erbjudanden till 6 miljoner Euro per år i lön till Ronaldinho varav klubben fortfarande hoppas på att en sponsor ska betala hälften av pengarna.

Roberto Assis har tillsammans med Ronaldinho fortfarande inte bestämt sig över deras framtid men Roberto ska för Ronaldinhos räkning träffa ett par klubbar i Brasilien, däribland Ronaldinhos senaste klubb, Atletico Mineiro, innan man tar ett slutgiltigt beslut.

UPPDATERAD #4:
Besiktas’ president Fikret Orman intervjuades under onsdagen av Lig TV’s reporter Atakan Kurt där han förklarade att han mer än gärna ser Ronaldinho i Besiktas-tröjan men att det måste vara inom klubbens ekonomiska budget: ”Vi har en del kostnader som vi måste tänka på- och betala i första hand för klubbens framtid. Om vi kan komma överens om ett avtal utöver det så kan vi diskutera vidare. Jag vill också mer än gärna se honom i Besiktas men det måste vara ett pris som vi kan betala inom klubbens budget.

Fikret Orman förklarade också att parterna fortfarande står en bit ifrån varandra vad gäller vad Besiktas erbjuder och vad Roberto Assis begär.