Tayfun Korkut ny tränare i Hannover 96

Tayfun Korkut, 39 år, som under sin aktiva tid som fotbollsspelare bl.a. spelade fem säsonger i Fenerbahce, tre säsonger i Real Sociedad, en säsong vardera i Espanyol, Besiktas och Genclerbirligi samt spelade 43 A-landskamper för det turkiska landslaget blev nyligen utsedd till ny tränare för Bundesliga-klubben Hannover 96.

Tayfun som kan prata fyra språk (turkiska, tyska, engelska och spanska) flytande är den allra första turkiske huvudtränaren i Bundesliga.

Han har skrivit på ett 2,5 årskontrakt med Hannover och har tidigare under tränarkarriären varit ungdomstränare i både Real Sociedad, 1899 Hoffenheim och Stuttgart. Hans senaste tränarjobb var som assistent till Abdullah Avci under hans era som förbundskapten för Turkiet.

7 500 personer följde hans första träning med Hannover 96 på klubbens hemmaarena HDI Arena. Se bilder här.