VIDEO: Balikesirspor ångar på i PTT 1. Lig

Nykomlingen Balikesirspor fortsätter sin succé i turkiska andradivisionen, PTT 1. Lig, och likaså lagets inlånade anfallare från AIK, Kwame Karikari från Ghana. Under söndagseftermiddagen vann Balikesirspor sin femte match på de åtta senaste ligamatcherna när Tavsanli Linyitspor besegrades med 2-0. De tre övriga matcherna har slutat i 2 oavgjorda och 1 förlust.

Lagets stjärna- och lagkapten Muhammet Reis gjorde det första målet i den 14e minuten efter ett skott ett par meter utanför straffområdet och i den andra halvleken, i den 56e minuten, så fastställde Karikari slutresultatet efter en målvaktsretur inne i straffområdet.

Karikari har gjort 11 mål på 18 ligamatcher den här säsongen för Balikesirspor och ligger med det på tredjeplats i skytteligan, två mål bakom ledaren Slavko Perovic och ett mål bakom sin lagkamrat, Muhammet Reis.

Balikesirspor ligger på fjärde plats, kvalplats till Süper Lig, i tabellen efter 19 omgångar endast två poäng från ligaettan Ankaraspor och en poäng från ligatvåan Istanbul B.B. De två första platserna i PTT 1. Lig innebär uppflyttning till Süper Lig medan 3e till 6e plats innebär kvalspel till högsta ligan.