VIDEO: Bursaspor besegrade Eskisehirspor – igen

När Bursaspor och Eskisehirspor möttes i turkiska cupens gruppspel i onsdags så gick Bursa segrande ur matchen med 4-1 inför sina hemmasupportrar. Under lördagen möttes lagen återigen på Bursa Atatürk stadion – den här gången i ligaspelet och precis som i den senaste matchen så var det hemmalaget som gick segrande ur matchen.

Bursaspors brasilianske nyförvärv Fernandao gav laget ledningen i den 22a minuten efter en hörna och Fernandao ökade sedan på lagets ledning i början av den andra halvleken när han gjorde mål från nära håll efter inlägg av den 18-årige yttermittfältaren Ozan Tufan som fick chansen från start av Bursas tyska tränare Christoph Daum. Eskisehirspors 20-årige mittfältare Aytac Kara reducerade senare för bortalaget vilket skapade spänningen mot slutet av matchen.

Eskisehirspor skulle dock inte komma närmare än så. Istället kunde Bursaspor öka på sin ledning till 3-1 vilket också blev slutresultatet när Stanislav Sestak gjorde mål från nära håll efter målvaktsretur. Dessförinnan hade Eskisehir fått sin målvakt Ruud Boffin utvisad vilket ledde till att mittbacken Servet Cetin fick ställa sig i mål och Servet räddade nästan omgående en straffspark från Taye Taiwo. Läs mer om det och se räddningen här.

Erkan Zengin spelade från start för Eskisehirspor men blev utbytt i halvtid efter skadekänning.

Bursaspor som befinner sig i mycket bra form förlängde sin obesegrade svit till 12 tävlingsmatcher och gick upp på samma poäng (27) som Eskisehirspor i ligatabellen.

Eskisehirspor i sin tur befinner sig i dålig form och har förlorat fyra av de fem senaste tävlingsmatcherna.