VIDEO: Fenerbahce drygade ut sin serieledning

Fenerbahce avslutade på måndagskvällen den 18e omgången i turkiska ligan genom att besegra nykomlingen Torku Konyaspor på hemmaplan med 2-1 och drygade samtidigt ut sin ledning i tabellen till 10 poäng före närmast jagande Galatasaray.

Men det började inte alls bra för Fenerbahces del när Konyaspor tog ledningen i den 22a minuten genom lånet från Porto, Djalma Campos, som efter assist av klubbens stora nyförvärv i januari, Alexander Hleb, gjorde sitt 2a ligamål för säsongen men Fenerbahce skulle komma igen målmässigt och strax före halvtidsvilan så kvitterade den portugisiska mittbacken Bruno Alves när han nickade in Caner Erkins inlägg från högerkanten.

Och i slutet av matchen så skulle Fenerbahce göra ytterligare ett mål, även den här gången av en mittback när Egemen Korkmaz följde med upp i anfallet och sköt in segermålet i den 81a minuten.

Fenerbahce som alltså toppar tabellen, 10 poäng före Galatasaray, vann sin andra raka ligamatch och har under säsongen spelat 10 hemmamatcher, vunnit 8 gånger och spelat oavgjord 2 gånger med målskillnad 29-8 medan Konyaspor som endast har en seger på de fem senaste ligamatcherna ligger på 14e plats i tabellen, fyra poäng ner till nedflyttningsstrecket.