VIDEO: Hemmastarka Sivasspor upp på tredje plats

Sivasspor med tränaren Roberto Carlos som har varit en av säsongens mest positiva överraskningar i turkiska ligan fortsätter att ånga på i toppen av tabellen. När de närmaste konkurrenterna tappade poäng i den 18e omgången så vann Sivasspor med klara 3-0 över Kayserispor på hemmaplan och tog sig två placeringar upp till tredje plats, två poäng bakom Galatasaray och nio poäng bakom Fenerbahce.

Efter en mållös första halvlek mot Kayserispor så öppnade den 27-årige franske offensiva mittfältaren/anfallaren Aatif Chahechouhe med marockanske rötter målprotokollet i början av den andra halvleken när han efter hörna av Cicinho stötte in Burhan Esers nick i mål. Kayserispors målvakt Ertugrul Taskiran försökte rädda men linjedomaren markerade att bollen hade passar mållinjen.  Drygt 10 minuter senare skulle Aatif, som i och med målet gick upp i ensam skytteligaledning, öka på Sivasspors ledning efter att ha blivit framspelat av Aydin Karabulut och innan matchen tog slut så hade vänsterbacken Ziya Erdal gjort 3-0 vilket också blev slutresultatet.

Sivas vann sin tredje raka hemmamatch och har under säsongens gång vunnit 8 av 10 hemmamatcher med målskillnaden 21-10. Laget har gjort näst flest mål i turkiska ligan efter Fenerbahce medan Kayserispor som inte har vunnit på 6 raka ligamatcher (3 oavgjorda samt 3 förluster) ligger alltjämt sist i tabellen och har tillsammans med Kayseri Erciyesspor gjort minst mål (13) i hela ligan och bägge Kayseri-lagen har fyra poäng upp till säker mark.