Lagen i grupp A – hur kommer det hela sluta

Turkiet hamnade i en tuff grupp, en av de tuffaste kvalgrupperna till EM 2016 i Frankrike. Olyckligtvis fick vi Holland som körde ut Turkiet ur förra kvalet, ett Holland som är ett av Europas starkaste kvalnationer. Självklart får Holland ses som solklara favoriter att kamma hem Grupp A. Därefter blir det tre nationer som gör upp om två platser, en direktplats(tvåan) och en som får kvala i ett playoff(trean). Dessa är: Tjeckien, Turkiet och Island.

Tjeckien mötte Turkiet i en träningsmatch i Manisa under 2013 och man vann med siffrorna 0-2. Tjeckien har på pappret inte alls ett namnkunnigt lag, när man ser på deras trupp är väl namnen man tänker mest på ; Petr Cech, Rosicky och Sivok ( med turkiska ögon ).

I VM-kvalet till Brasilien vann man endast en hemmamatch(!!) och den mot Malta. Övriga i den gruppen var: Italien, Danmark, Bulgarien och Armenien. Men att endast slå Malta på hemmaplan är under all kritik. Nästan lika dåligt som Turkiets hemmafacit i kvalet till Brasilien där man endast vann två hemmamatcher.

Tjeckien blir absolut en svår nöt att knäcka, men slår man inte Tjeckien på hemmaplan har man inget i Em 2016 att göra.

Island – som leds av Lagerbäck gjorde ett succékval. Man gjorde något som varken Turkiet eller Tjeckien lyckades med, att ta sig till playoff. Visserligen var det en av de svagaste grupperna, men för en liten nation som Island är det grymt imponerande. Island har många intressanta spelare och en grym förbundskapten(Lagerbäck) som känner Turkiet väl. Men frågan är om detta räcker? Jag tror inte det.

Övriga två nationer i gruppen är Lettland och Kazakstan. Och det är dessa länder som kommer avgöra vilka Holland får sällskap med ur grupp A. Turkiet har en tendens att underskatta sämre motstånd vilket är SJÄLVMORD i denna grupp.

Tar Turkiet fullpott mot dessa två nationer vilket inte kommer bli dans på rosor och vinner hemmamatcherna mot Island och Tjeckien har man bara där 18 poäng.

Turkiet med Fatih Terim vid rodret kommer lösa detta.

Grupp A – 13 oktober 2015:

  1. Holland
  2. Turkiet
  3. Island
  4. Tjeckien
  5. Kazakstan
  6. Lettland  

Vad tror ni?