Trabzonspor sparkar sin tränare – tio dagar innan första matchen mot Juventus

Säsongens första hemmaförlust mot Akhisar Belediyespor på söndagskvällen blev för mycket för Trabzonspors ledning. Under måndagsförmiddagen meddelade klubben på sin officiella hemsida om klubben har efter överenskommelse valt att gå skilda vägar med tränaren Mustafa Resit Akcay som tog över tränarjobbet inför den pågående säsongen.

Mustafa Akcay har gjort ett bra jobb med Trabzonspor i Europa League den här säsongen och tagit klubben vidare till slutspel där Juventus väntar i 16-delsfinalen men i ligaspelet har gått jobbigare där laget endast har en seger på de sju senaste matcherna och ligger på en 9e plats i tabellen efter 20 omgångar, femton poäng bakom ettan Fenerbahce och 11 poäng bakom tvåan Galatasaray.

Tidigare i vintras efter segern mot Medical Park Antalyaspor i den 17e omgången så meddelade Mustafa Akcay överraskande sin avgång från klubben men blev då övertalad att fortsätta.

Trabzonspor blir den 11e klubben i Süper Lig som byter tränare under säsongen och det sker endast 10 dagar före den första matchen mot Juventus i Europa Leagues 16-delsfinal.