VIDEO: Klassmål i andra divisionen

Den 18-årige nigerianske anfallaren Aminu Umar avgjorde ”Svarta Havet-derbyt” mellan Samsunspor och 1461 Trabzon på måndagskvällen i den turkiska andra divisionen, PTT 1. Lig, med ett bicicleta-mål i den 77e minuten som också blev matchens enda. Det var nigerianens 6e ligamål på 25 matcher den här säsongen.

Samsunspor som inte har förlorat på 11 matcher i ligaspelet (8 segrar samt 3 oavgjorda) och dessutom lyckats hålla nollan i 6 av matcherna ligger på 5e plats (kvalplats) i en haltande tabell (det finns 19 lag i PTT 1. Lig den här säsongen och Samsun har spelat 26 matcher) med 48 poäng och har fyra poäng upp till en direktplats till Süper Lig medan 1461 Trabzon som inte har vunnit på 5 ligamatcher ligger på 13e plats i tabellen, två poäng ovanför nedflyttningsstrecket (fyra lag åker ut ur andra divisionen den här säsongen).

Innan avspark så bjöd Samsunspors supportrar på en härlig koreografi föreställande en krigare med texten ”King of the North” med budskapet att laget är kungar av Norra Turkiet. Samsunspors supportrar bjöd på liknande tifo även förra säsongen när laget tog emot 1461 Trabzon på hemmaplan.