VIDEO: Sivasspor besegrade Fenerbahce

Ligaettan Fenerbahce var pressade att vinna söndagens bortamatch mot Sivasspor för att på nytt öka avståndet ner till tvåan Galatasaray till sju poäng som dagen innan hade besegrat Eskisehirspor på hemmaplan med 3-0 och minskat avståndet upp till förstaplatsen till fyra poäng. Men det blev lättare sagt än gjort.

Hemmastarka Sivasspor som fram till matchen hade vunnit 8 matcher av 10 möjliga på hemmaplan med målskillnaden 21-10 skulle ta sin fjärde raka seger på hemmaplan i ligaspelet efter 2-0 sedan Fenerbahce drabbats av en tidig utvisning på mittbacken Egemen Korkmaz i den 22a minuten. Efter en mållös första halvlek så tog Sivas ledningen i matchen genom yttermittfältaren Aydin Karabulut via en försvarare i den 58e minuten och med drygt 10 minuter kvar av fulltid så ökade Aydins kollega på andra kanten Burhan Eser på till 2-0 med sitt 7e ligamål för säsongen vilket också blev slutresultatet.

Sivasspor hakade i och med segern på i yttersta toppen av tabellen (en poäng bakom trean Besiktas) och skapade samtidigt ett litet avstånd (fyra poäng ner till femman Akhisar Belediyespor) neråt i tabellen medan Fenerbahce som åkte på sin tredje raka bortaförlust i ligaspelet fortfarande toppar tabellen fyra poäng ner till Galatasaray som var 10 poäng för två omgångar sedan.