CHAMPIONS LEAGUE: Chelsea – Galatasaray

På tisdagskvällen spelas returmatchen mellan Chelsea och Galatasaray i Champions Leagues åttondelsfinal på Stamford Bridge i London.

Första mötet på Türk Telekom arenan i Istanbul slutade 1-1 efter mål av Aurelien Chedjou respektive Fernando Torres vilket innebär att det är fördel Chelsea inför avspark med tanke på bortamålet.

Galatasaray reste med följande trupp till England i söndags. Galatasarays tränare Roberto Mancini sa på presskonferens inför matchen om att det inte kommer att bli lätt men att laget ska göra sitt bästa. Mancini sa också att han fortfarande inte vet hur han ska ställa upp med laget ännu men att det fortfarande finns tid att lista ut det samt att laget har rest till London för att göra mål och förhoppningsvis inte släppa in något medan Chelseas tränare Jose Mourinho sa att det är en stor match men att han inte känner sig pressad.

Mourinho blickade tillbaka till den förra matchen och sa att lagen hade varsin halvlek men att tisdagens match troligen inte kommer att avgöras efter en halvlek. Det kommer att bli match in i det sista. Han ville även lyfta fram Didier Drogba och Wesley Sneijder som Galatasarays viktigaste spelare.

Både Chelsea och Galatasaray går in i tisdagens match med tveksamma resultat bakom sig i den inhemska ligan. Chelsea förlorade på bortaplan mot Aston Villa med 0-1 i en match laget fått två röda kort mot sig samt Mourinho uppskickad till läktaren. Det var Chelseas första förlust på fyra tävlingsmatcher och dessförinnan hade laget endast en förlust på tretton tävlingsmatcher. Galatasaray spelade 0-0 på bortaplan mot Kardemir Karabükspor och förlängde sin förlustfria svit till 12 tävlingsmatcher. Laget har endast en förlust på de 23 senaste tävlingsmatcherna.

Inför tisdagens match är Ramires och John Obi Mikel från Chelsea ett gult kort från avstängning medan Fernando Muslera och Felipe Melo är i samma situation hos Galatasaray.

Höjdpunkterna från det första mötet kan ni se här.

Chelsea – Galatasaray
Champions League, åttondelsfinal, returmatch
Plats: Stamford Bridge (London)
Domare: Felix Brych (Tyskland
Avspark: 20.45 (svensk tid)
Kanal: Star TV, NTVSpor.net (Turkiet), TV 6, Viaplay (Sverige)

Preliminära startelvor

CHELSEA: Chech, Azpilicueta, Cahill, Terry,  Ivanovic, Oscar, Willian, Ramires, Mikel, Hazard, Torres
Tränare: Jose Mourinho

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Chedjou, Hakan, Melo, Selçuk, Sneijder, Telles, Burak, Drogba
Tränare: Roberto Mancini