Christoph Daum lämnar Bursaspor

Den 60-årige tyska tränaren Christoph Daum som tidigare under sin tränarkarriär fört Besiktas till ett ligaguld samt Fenerbahce till två ligaguld tog inför den pågående säsongen över tränarjobbet i Bursaspor sedan Hikmet Karaman fått sparken efter misslyckandet i Europa League har kommit överens med ledningen i klubben om att lämna sitt uppdrag efter en tid av protester mot dålig resultat.

Daum har under sin tid i Bursaspor lett laget till semifinal i turkiska cupen men i ligaspelet har det gått sämre där Bursa efter 26 spelade omgångar ligger på 12e plats i tabellen men med endast 4 poäng upp till fjärdeplatsen som innehas av Trabzonspor. Det återstår fortfarande pappersarbeten innan Daum bryter kontraktet med Bursaspor helt och hållet men han berättade för tysk media om att han gärna hade velat stanna kvar i klubben och fört laget till seger i turkiska cupen som hade inneburit spel i Europa nästa säsong men att situationen i klubben med alla protester gjorde det omöjligt. Han önskade klubben lycka till i framtiden och sa att han inte tänker stå i vägen i arbetet med att bryta kontraktet.

Två namn som kopplas ihop med tränarjobbet i Bursaspor är de tidigare förbundskaptenerna Abdullah Avci samt Senol Günes. Den som kommer att leda laget i tisdagen första match av två i turkiska cupens semifinal är assisterande tränare Irfan Boz.

Bursaspor har tillsammans med Kayserispor bytt tränare två gånger under säsongen.