Deniz Yilmaz har hittat sig själv i Elazigspor

Den idag 26-årige anfallaren Deniz Yilmaz spåddes en lysande karriär när han var yngre och spelade bl.a. i Bayern München mellan åren 2005 till 2011 dit han värvades som 17-åring. Han var även en av de tongivande spelarna tillsammans med bland andra Tevfik Köse, Nuri Sahin och Caner Erkin i Turkiets U17-landslag som under 2005 både vann EM-guld och slutade på fjärdeplats i VM med Abdullah Avci som förbundskapten.

Karriären blommade aldrig ut i Bayern München och Deniz hamnade i Mainz 05 inför säsongen 2011/12 men där fick han heller aldrig fart på karriären. Inför säsongen 2012/13 lånades han ut till Paderborn i Bundesliga 2 där han gjorde 5 mål på 27 ligamatcher.

Inför den pågående säsongen så skrev han på ett fyraårskontrakt med Elazigspor och efter 5 mål på 12 matcher under den första halvan av säsongen så har han fortsatt göra mål under den andra halvan av säsongen där det hittills blivit 6 mål på lika många matcher och totalt har han gjort 11 mål (varav 4 straffmål) samt 4 assist på 18 ligamatcher den här säsongen.

I den senaste ligamatchen gjorde han 2 mål samt 1 assist när Elazigspor besegrade Sivasspor med 3-1 på bortaplan.