Didier Drogba inför återkomsten till Stamford Bridge

Galatasarays 36-årige storstjärna Didier Drogba gjorde 157 mål på 341 tävlingsmatcher för Chelsea under åren 2004-2012 och vann bl.a. tre ligaguld samt Champions League under sina år i klubben. Han har en status som få i klubben eller som Jose Mourinho sa på presskonferensen inför matchen: “Han är en av de viktigaste spelarna i Chelseas historia.”

På tisdagskvällen spelar han återigen inför hemmasupportrarna på Stamford Bridge.

Under måndagen ställde Drogba upp på en intervju med den turkiska sportkanalen NTV Spor där han inledde med att säga att han var väldigt förväntansfull inför- och väntade mycket nyfiket på matchen då Chelsea är en viktig klubb för honom och fortsatte: “Det är en viktig match både för mig och laget. För mig är det ingen vanlig match. Alla vet om min bakgrund här men det är viktigt att komma ihåg konkurrensen på planen. Om jag kommer att fira när jag gör mål eller inte är inte det viktigaste inför matchen. Det är desto viktigare att laget gör mål och når framgång. Jag kommer inte att fira om jag skulle göra mål men jag kommer att vara glad om vi vinner.

Om Jose Mourinho: “De flesta vet om vår relation och vad han betyder för mig men under matchens gång kommer det att uppstå stor konkurrens mellan oss. Under matcherna mot Real Madrid så var det samma konkurrens och det kommer att vara detsamma nu. Vid slutet av dagen så kanske vi kramas igen men på fotbollsplanen kommer det att vara stor rivalitet.

På frågan om hans band med Chelsea hellre skulle avslutas med segermålet i Champions League-finalen 2011 eller om han hade velat återvända till Stamford Bridge för en match liknande den som på tisdagskvällen: “Om jag hade fått välja så hade jag återigen lämnat Chelsea vid det bästa ögonblicket men jag tror på ödet. Om jag hade velat spela för Chelsea igen så hade det hänt för länge sedan men det blev inte så. Det finns inget ont där. Jag är mycket glad över att vara i Galatasaray och är fokuserad inför matchen på tisdag för det är en betydelsefull match för mig. Jag hoppas på det bästa.

På frågan om han hade varit en tränare och hur han hade löst en situation med en spelare som inte hade tyckt om att bli utbytt: “Jag är ingen tränare men det gäller att övervinna sin frustration.

Ovanstående fråga baseras på de gånger Drogba har visat sin frustration i samband med att han har blivit utbytt i Galatasarays tidigare matcher.

På frågan om han hade njutit av att slå ut Chelsea ur Champions League: “Jag har ingenting att bevisa. Jag bevisade mig själv när jag spelade i Chelsea. Jag vill vinna den här matchen. Jag har inga problem med Chelsea, det har aldrig varit så och kommer heller inte bli så.”

Didier Drogba berättade att han mycket väl kan dyka upp i Chelsea i en annan roll än som fotbollsspelare men att han i dagsläget vill fortsätta sin spelarkarriär.

Drogba anlände till Galatasaray i januari 2013 och har under sin tid i klubben gjort 20 mål samt 9 assist på 51 tävlingsmatcher.