Edinho – en del av Kayseri Erciyesspors vändning

Nykomlingen Kayseri Erciyesspor värvade hela 10 spelare under vinterns transferfönster inför den andra halvan av säsongen för att vända på den negativa trenden som laget hade hamnade i under den första halvan av säsongen då laget låg sist i tabellen. En av spelarna som anslöt var den 31-årige portugisiske anfallaren Edinho som skrev på ett kontrakt fram till maj 2015 och han har haft en stor del i lagets fina form under de senaste veckorna.

Edinho som tidigare under sin karriär spelat för flera olika klubbar bl.a. AEK Athen, Malaga och PAOK skrev inför säsongen 2013/14 på ett kontrakt med Braga i den portugisiska ligan efter att ha gjort 13 mål på 27 matcher för Academica den föregående säsongen men tiden i Braga blev ingen succé och efter endast 1 mål på 11 matcher flyttade han vidare i sin karriär till Erciyesspor.

I sin första match för Erciyesspor slog han till med ett mål som betydde 1-1 i hemmamatchen mot Caykur Rizespor vilket följdes upp av två målen i segern mot Akhisar Belediyespor på bortaplan. Efter att ha gått av planen mållös i sin tredje match mot Kardemir Karabükspor som slutade med 2-1 seger gjorde han på nytt 2 mål när Kayserispor under söndagen besegrades i derbyt med klara 4-0 vilket innebär att Edinho har gjort 5 mål på sina 4 första matcher för sina nya klubb.