Elazigspor besegrade Sivasspor på bortaplan

En av ligans formstarkaste lag Elazigspor besegrade under söndagen hemmastarka Sivasspor med 3-1 på bortaplan. Den 26-årige anfallaren Deniz Yilmaz gav Elazig ledningen på straffspark i den 8e minuten med sitt 10e ligamål för säsongen och innan halvleken var över så hade Burhan Eser kvitterat för Sivas med sitt 9e ligamål för säsongen.

I den andra halvleken gav Deniz på nytt Elazigspor ledningen med sitt 11e ligamål efter en underbar passning av Serdar Gürler och bara ett par minuter senare så ökade inhopparen Serdar Özkan på ledningen till 1-3 vilket också blev slutresultatet med sitt 5e ligamål för säsongen. Deniz Yilmaz hade i slutminuterna chansen att göra ytterligare mål men Vanja Ivesa i Elazig-målet stod för en bra räddning.

Elazigspor som klättrade upp på 13e plats i tabellen och som har fyra poäng ner till nedflyttningsstrecket har inte förlorat på de fyra senaste ligamatcherna (tre segrar och en oavgjord) och laget har endast förlorat en gång på de sex senaste ligamatcherna medan Sivasspor som endast har en seger på de 5 senaste ligamatcherna ligger på fjärdeplats i tabellen med sju poäng upp till Besiktas på tredjeplats och en poäng före Akhisar Belediyespor på femteplats. Sivas har under de tre senaste matcherna släppt in 11 mål och hela 9 mål i två raka förluster i ligaspelet.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.