Galatasaray tappade poäng

Efter att Fenerbahce vunnit sin match i den 23e omgången mot Genclerbirligi med 2-0 dagen innan så var Galatasaray tvungna att vinna sin match på bortaplan mot Caykur Rizespor på söndagskvällen för att återigen få ner poängavståndet mellan klubbarna i guldstriden till fyra poäng men efter att ha släppt in ett straffmål i slutet av matchen så fick Galatasaray bara med sig en poäng från matchen vilket innebär att det nu skiljer 6 poäng mellan ärkerivalerna med 11 omgångar kvar.

Efter en mållös första halvlek så tog Galatasaray ledningen i den 61a minuten genom den kamerunske mittbacken Aurelien Chedjou som nickade in ledningsmålet efter en hörna slagen av Wesley Sneijder. Efter målet så hade Galatasaray ett par målchanser att avgöra matchen på men både Umut Bulut och Sneijder brände jättelägen. Istället kunde Rizespor kvittera fem minuter före fulltid genom den kamerunske anfallaren Leonard Kweuke som gjorde sitt 4e ligamål på 15 matcher den här säsongen.

Rizespor som har en förlust på de fem senaste matcherna (tre oavgjorda) ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket på samma poäng (22) som Erciyesspor som ligger placeringen efter med tre poäng till rätt sida om strecket där Genclerbirligi och Medical Park Antalyaspor har 25 poäng vardera medan Galatasaray som endast har 1 förlust på de 21 senaste tävlingsmatcher och som inte har förlorat på 11 ligamatcher i rad ligger alltjämt på andraplats, sex poäng bakom ledande Fenerbahce och två poäng bakom jagande Besiktas på tredjeplats.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.