SENASTE NYTT: Klubbarnas egna förening vill ändra utländska spelarkvoten – 17 av 18 klubbar för en regelförändring

r2

Genclerbirligis president Ilhan Cavcav som har suttit på sin post ända sedan 1978 och som även är ordförande för Süper Lig-klubbarnas egna förening, Kulüpler Birligi, meddelade tidigt under torsdagen om att 17 klubbar från högsta ligan förutom Fenerbahce har kommit överens om att den utländska spelarkvoten i ligan bör ändras till 6+2 inför nästa säsong vilket innebär att klubbarna får ha 6 utländska spelare på plan samtidigt medan 2 får sitta på bänken.

Ilhan berättade för turkiska medier om att klubbarna kommer föra vidare ärendet till det turkiska fotbollsförbundet, TFF, och att det vore fel om Fenerbahce gick emot beslutet när majoriteten av alla klubbarna föreslår en regelförändring. Han berättade också att andra förslag diskuterades som t.ex. 6+4 eller 5+3 men klubben röstade fram 6+2 förslaget.

Som det är idag så får varje klubb maximalt ha 10 utländska spelare registrerade i sina trupper varav 6 får vara med i matchtruppen. Regeln kommer att skärpas till nästa år då varje klubb får ha maximalt 8 utländska spelare registrerade i sina trupper varav 5 får vara med i matchtruppen. Läs mer här.

Det är oklart i skrivande stund hur många utländska spelare varje klubb får registrera i sin trupp enligt det nya förslaget.