Sergen Yalcin lämnar Gaziantepspor

Tränarkarusellen i turkiska ligan fortsatte under tisdagen. Dagen efter förlustmatchen mot Fenerbahce i den 26e omgången så meddelade Gaziantepspors tränare Sergen Yalcin att han omgående lämnar sitt uppdrag i klubben. Det var egentligen tänkt att Sergen som tog över tränarjobbet i Antep efter Bülent Uygun i november förra året skulle tillsammans med sin tränarstab avgå redan efter den första halvan av säsongen – ett beslut som fattades gemensamt av tränarna pga situationen i klubben med kommande presidentval osv men det blev aldrig något val och Sergen övertalades till att fortsätta.

Enligt uppgifterna i turkiska medier så försökte ledningen i Gaziantepspor ännu en gång att övertala Sergen till att fortsätta men utan lycka. Sergen tog över tränarjobbet i Antep efter den 11e omgången då laget låg under nedflyttningsstrecket med 8 poäng.

Gaziantepspor ligger idag på 10e plats i tabellen med 35 poäng, endast tre poäng bakom Trabzonspor på fjärdeplats och åtta poäng ner till nedflyttningsstrecket. Sergens statistik i laget var 8 segrar, 3 oavgjorda samt 4 förluster på 15 ligamatcher med målskillnaden 19-19.

Gaziantepspor är den tredje klubben i Süper Lig den här säsongen som byter huvudtränare två gånger efter Kayserispor och Bursaspor. Totalt har 11 klubbar bytt tränare under den pågående säsongen.