Spor Toto Süper Lig: Skytteligan efter 26 omgångar

Aatif Chahechouhe och Burak Yilmaz gick båda mållösa från den 26e omgången i turkiska ligan men en som inte gjorde det var Genclerbirligis 26-årige rumänske anfallare Bogdan Stancu som förutom ett mål också stod för en assist när “Gencler” besegrade Elazigspor med 3-1. Stancus mål mot Elazigspor var hans 13e ligamål för säsongen vilket innebär att han nu är delad etta i turkiska ligans skytteliga.

Stancu värvades till Galatasaray från Steaua Bukarest i januari 2011 för 5 miljoner Euro och gjorde då 2 mål på 14 ligamatcher när Galatasaray upplevde sin sämsta säsong någonsin i turkiska ligan. Efter säsongen såldes han till Orduspor för 2,5 miljoner Euro där han gjorde 20 mål på 61 ligamatcher under två säsonger och inför den här säsongen köptes han upp av Genclerbirligi för 1 miljon Euro sedan Ordu ramlat ner en division där han har gjort 13 mål samt 7 assist på 25 ligamatcher.

Topp 10

Burak Yilmaz, Galatasaray, 13 mål på 25 matcher
Bogdan Stancu, Genclerbirligi, 13 mål på 25 matcher
Aatif Chahechouhe, Sivasspor, 13 mål på 26 matcher
Emmanuel Emenike, Fenerbahce, 12 mål på 22 matcher
Hugo Almeida, Besiktas, 12 mål på 23 matcher
Deniz Yilmaz, Elazigspor, 11 mål på 21 matcher
Didier Drogba, Galatasaray, 10 mål på 23 matcher
Moussa Sow, Fenerbahce, 10 mål på 22 matcher
Oumar Niasse, Akhisar Belediyespor, 10 mål på 26 matcher
Cenk Tosun, Gaziantepspor, 10 mål på 26 matcher