UEFA: “Mutskandalen i turkisk fotboll är ett avslutat kapitel för oss”

UEFA arrangerade under torsdagen en kongress i Kazakstans huvudstad Astana då organisationens president Michel Platini fick en fråga om mutskandalen i turkisk fotboll.

Platini skickade vidare frågan till UEFA’s generalsekreterare Gianni Infantino som svarade med att säga: “Som jag svarade häromdagen så är mutskandalen rörande Fenerbahce ett avslutat kapitel för UEFA. Disciplinnämnden delade ut ettårsavstängning till Besiktas samt tvåårsavstängning till Fenerbahce och det finns inget mer att säga om i den frågan.

Både Besiktas och Fenerbahce kvalificerade sig på egen hand till Europa League förra året men ingen av klubbarna fick delta i turneringen efter att ha fått avslag av Idrottens skiljedomstol (CAS) i deras överklagan mot UEFA’s tidigare beslut om att stänga av klubbarna från spel i Europa i ett- respektive två år.

Besiktas kommer att få delta i Europa-spel igen säsongen 2014/15 medan Fenerbahce får vänta ytterligare en säsong.