VIDEO: Fenerbahce besegrade Gaziantepspor på bortaplan – på väg mot ligaguld

Fenerbahce avslutade under måndagskvällen den 26e omgången i turkiska ligan genom att besegra Gaziantepspor på bortaplan med klara 3-0 och tog samtidigt ett stort steg mot ligaguldet med åtta matcher kvar.

Den 26-årige nigerianske anfallaren Emmanuel Emenike såg med sina två mål i den första halvleken, hans 11e samt 12e ligamål för säsongen, att Fenerbahce gick in i halvtidsvilan med en tvåmålsledning och i den andra halvleken fastställde Moussa Sow som bröt en måltorka på sex matcher slutresultatet till 3-0.

Gaziantepspor som förlorade igen efter fyra matcher (tre raka segrar) ligger på 11e plats i tabellen med 3 poäng upp till Trabzonspor på 4e plats och Fenerbahce som spelade sin 6e raka match utan förlust (5 segrar samt 1 oavgjord) ligger alltjämt på förstaplats med 7 poäng ner till tvåan Besiktas samt 8 poäng ner till trean Galatasaray som med stor sannolikhet kommer att bli 10- samt 11 poäng efter att det turkiska fotbollsförbundet tagit ett beslut om den avbrutna matchen mellan Trabzonspor och Fenerbahce i den 24e omgången där Fenerbahce troligtvis tilldelas seger med 3-0 och får därmed tre extra poäng.