VIDEO: Fenerbahce bröt Kayseri Erciyesspors segersvit och drog ifrån sina konkurrenter

Galatasaray och Besiktas hade inför Fenerbahces match mot Kayseri Erciyesspor på söndagskvällen chansen att sätta press på ligaettan i kampen om ligaguldet men bägge lagen spelade oavgjord i sina matcher i den 25e omgången vilket gav Fenerbahce chansen att dra ifrån sina konkurrenter vilket man också gjorde.

Fenerbahce besegrade Erciyesspor med 2-1 på hemmaplan och bröt samtidigt gästerna svit på fyra raka ligasegrar. Dirk Kuyt gjorde 1-0, hans 9e ligamål för säsongen, i den första halvleken med ett skott utanför straffområdet vilket blev halvtidsresultatet. I den andra halvleken så kvitterade den portugisiske anfallaren Edinho för Erciyesspor med en straffspark och gjorde sitt 7e mål på 6 ligamatcher för klubben men bara någon minut senare gjorde Emmanuel Emenike 2-1, sitt 10e ligamål för säsongen, vilket också blev slutresultatet.

Efter ledningsmålet så skapade Fenerbahce ytterligare målchanser, framförallt hade Moussa Sow tre mållägen men brände samtliga.

Fenerbahce spelade sin fjärde raka ligamatch (3 segrar samt 1 oavgjord) utan förlust och skapade ett fempoängsförsprång ner till tvåan Galatasaray samt sju poängförsprång ner till trean Besiktas som med största sannolikheten kommer att bli åtta- och tio poäng i och med den avbrutna matchen mot Trabzonspor i den 24e omgången. Erciyesspor som förlorade igen efter fem raka ligamatcher (fyra raka ligasegrar) ligger under nedflyttningsstrecket men har endast en poäng upp till rätt sida om strecket.