VIDEO: Theofani Gekas har hittat “vårformen” – sänkte Bursaspor

Den 33-årige grekiska anfallaren Theofani Gekas såg med sina två mål i den 66e och 72a minuten till att Torku Konyaspor besegrade Bursaspor med 2-1 på bortaplan under lördagseftermiddagen. Den 16-årige anfallaren Enes Ünal reducerade för Bursaspor på tilläggstid med sitt 3e mål på 13 ligamatcher den här säsongen men närmare än så kom inte hemmalaget som förlorade sin tredje match på de fyra senaste ligamatcherna och ligger på 11e plats i tabellen medan Konyaspor som ligger 12a återigen vann efter fem ligamatcher och två raka 0-1 förluster.

Theofani Gekas har under de två senaste säsongerna gjort storsuccé under den andra halvan av säsongen i Süper Lig. Under säsongen 2011/12 gjorde han 8 mål på 11 ligamatcher för Samsunspor när laget åkte precis ut ur högsta ligan och under förra säsongen (2012-13) så gjorde han 12 mål på 15 ligamatcher för Akhisar Belediyespor och var stor delaktig när laget höll sig kvar i högsta ligan.

Under den pågående säsongen så har han gjort 7 mål samt 7 assist på 16 ligamatcher för Torku Konyaspor varav 5 mål på de 4 senaste ligamatcher och sammanlagt 5 mål på 5 matcher under “vårsäsongen”.

Gekas har totalt gjort 27 mål på 42 matcher i turkiska ligan för tre olika klubbar.