VIDEO: Turkiet besegrade Sverige

Turkiet fick drömstart i träningslandskampen mot Sverige på hemmaplan under onsdagskvällen när den 27-årige anfallaren Mevlüt Erdinc redan efter drygt en minuts spel nådde högst upp på Gökhan Gönüls inlägg och nickade in ledningsmålet vilket också blev den första halvlekens enda mål.

Tidigt i den andra halvleken var Turkiet nära på att utöka ledningen till 2-0 men Arda Turans skott utanför straffområdet träffade stolpen och på returen sköt Mevlüt någon meter utanför målramen med en cykelspark. Istället för 2-0 så blev det istället 1-1 när Sveriges inhoppare Ola Toivonen snodde bollen utav mittbacken Semih Kaya och satte dit kvitteringsmålet.

Turkiet skulle ändå få det sista ordet i matchen när en annan inhoppare Olcan Adin bara ett par minuter senare nickade in segermålet på inlägg av Caner Erkin och gjorde sitt första landslagsmål någonsin.

Turkiet vann återkomsten i huvudstaden efter 10 år med 2-1 och senast Turkiet slog Sverige i en landskamp var just med 2-1 den 29e mars 1995 då matchen spelades på Inönü stadion i Istanbul. Sedan dess hade länderna mött varandra fem gånger varav fyra matcherna hade slutat oavgjord.