Yilmaz Vural inledde sitt 28e tränaruppdrag med seger

När Yilmaz Vural tog över tränarjobbet i Mersin Idman Yurdu för drygt en vecka sedan så blev det hans 23e klubb som huvudtränare sedan mitten av 1980-talet. I fyra av dessa klubbarna (Antalyaspor, Adanaspor, Bursaspor och Konyaspor) har han varit tränare i två omgångar.

Hans senaste tränarjobb var i Elazigspor, nykomlingar i Süper Lig förra säsongen där han tog över tränarjobbet i klubben efter 8 omgångar när laget låg sist i tabellen och trots att han lyckades rädda kvar laget i högsta divisionen lämnade han klubben med en omgång kvar då kontraktet var säkrad efter oense med klubbens ledning. Sedan dess har gått arbetslös och tog för drygt en vecka sedan över tränarjobbet i Mersin Idman Yurdu som ramlade ur högsta divisionen förra säsongen.

Kontraktet gäller över resten av säsongen och Yilmaz Vural inledde sitt jobb på bästa möjliga sett när laget besegrade Adana Demirspor med 2-0 på hemmaplan efter mål av Mehmet Yildiz och Wissem Ben Yahia.

Mersin Idman Yurdu ligger på femteplats (kvalplats till Süper Lig) i andra divisionen, PTT 1. Lig, med 7 poäng upp till en av två direktplatserna till högsta divisionen, med nio omgångar kvar att spela.