Alex de Souza lägger skorna på hyllan

Fenerbahces förre lagkapten Alex de Souza, 36 år, berättade under en presskonferens på onsdagen om att den här säsongen med Coritiba blir den sista i hans fotbollskarriär.

Alex spelade sin första professionella fotbollsmatch den 2a april 1995 för just Coritiba och under onsdagen på 19-årsdagen av sin fotbollskarriär så berättade han att det blir i Coritiba han även avslutar sin karriär.

Efter tiden i Coritiba fortsätta han karriären i Palmeiras, Flamengo, Cruzeiro, Parma och  Cruzeiro (igen) innan han värvades till Fenerbahce sommaren 2004 där han spelade i mer än åtta säsonger (längst av alla klubbar han spelat för) för att slutligen återvända till Coritiba där allting en gång startade i slutet av 2012 efter en turbulent sista tid i Fenerbahce efter att han hamnat i dispyt med både den dåvarande tränaren Aykut Kocaman samt presidenten Aziz Yildirim vilket ledde till att parterna kom överens om att bryta kontraktet i förtid.

Alex de Souzas tid i Fenerbahce i siffror kan ni se här.

Läs mer:
Alex om varför han lämnar klubben
Aziz Yildirim ger svar på tal

När Alex skulle presenteras inför Coritibas supportrar inför en ligamatch i oktober 2012 så anlände han till klubbens hemmaarena i en helikopter. Han har sedan återkomsten till Brasilien fortsatt göra bra ifrån sig på fotbollsplanen och har fram till idag gjort 31 mål samt flertalet målgivande passningar på 51 tävlingsmatcher för Coritiba och dessutom fört laget till mästare i sin region i det brasilianska regionmästerskapet.