Besiktas 1-1 Fenerbahce: En underhållande match!

Bortsett från lite hets bland båda lagens portugiser på bilden så var det en underhållande match vi fick i söndags. Det blir tyvärr inget lag som fick skratta efter matchen. Fenerbahce kunde vinna ligan medan Besiktas hade chansen att rycka i toppen fast båda sumpade chanserna. Derbyt slutade 1-1 i en fantastisk fotbollsmatch. 

Det var ändå ett klassiskt turkiskt derby. Stämning, fotboll, chanser, gula kort, röda kort, mål men ingen vinnare.

Inför matchen hade jag skrivit om lagets viktigaste spelare inför derbyt. I Besiktas var det Hugo Almeida som hade ett jätteläge i början av matchen där han hade ett jätteläge mot Volkan inom straffområdet. Dock sköt Hugo Almeida utanför och hans måltorka fortsätter.

Den Fenerbahce-spelare som vi varnade för inför matchen var Moussa Sow som trivs i derbyn mot Besiktas, något som han bevisade igen. Moussa Sow öppnade målskyttet i den 24e minuten efter en fin passning av Dirk Kuyt.

Precis innan första halvlek var slut kunde Besiktas kvittera genom Ramon Motta. Det var efter ett långskott av Veli som tog i stolpen och studsade ut som Motta kunde sätta in returen och halvtid resultat var rättvist: 1-1.

Besiktas var farliga framåt men avsluten kunde man önska mer av. I början av andra halvlek och i den 49:e minuten fick Olcay ett jätteläge men fick inte önskad träff på bollen.

Efter att BJK:s målskytt Motta fått sitt andra gula och blivit utvisad i den 58:e minuten började Fener få fler chanser men som man hanterade väldigt dåligt. Emenike hade en chans, Kuyt hade en och även Bruno Alves på fast situation. Med bättre skärpa hade Fenerbahce mycket väl kunnat bli mästare i söndags.

Trots en man mindre kunde Besiktas attackera framåt och i den 84:e minuten fick inbytte Mustafa Pektemek ett bra läge för att avgöra men Volkan räddade.

Derbyt avrundades med ett till rött kort och även det för Besiktas. Ismail Köybasi fick också sitt andra gula och blev därmed utvisad.

Överlag en väldigt bra match med väldigt många chanser. Med bättre skärpa i avsluten hade vi fått se en vinnare i ligans sista stora derby. I och med resultaten så går Fenerbahce ett litet kliv närmare ligatiteln med sina 67 poäng och Besiktas gör ett ”mini-ryck” ifrån Galatasaray och har 55 poäng.