Officiellt: Didier Zokora lämnar Trabzonspor

Trabzonspor och Didier Zokora kom i måndags överens om att bryta hans kontrakt, som skulle ha gått ut i maj 2015, i förtid mot en betalning på 300 000 Euro. Zokora som har spelat i Trabzon i nästan tre säsonger hade tidigare under våren mot klubbledningens vilja åkt till Istanbul för att gifta sig och när han sedan återvände hamnade han i tränaren Hami Mandiralis frysbox sedan han vägrat att be laget om ursäkt.

Zokora spelade senast en match för Trabzonspor den 29e mars men har sedan dess varit utanför truppen och tidigare i veckan blev det klart att han lämnar klubben. Under tisdagen sa han ett sista farväl till spelarna på lagets träning.

Vilken klubb Zokora fortsätter karriären i återstår att se men härnäst väntar spel i VM i Brasilien med Elfenbenskustens landslag för hans del.

Trabzonspor har även varit i samtal med den argentinske mittfältaren Gustavo Colman och hans agent om att bryta kontraktet vars går ut i maj 2016 i förtid men där har parterna inte lyckats komma överens. Colman som är inne på sin sjätte säsong i Trabzonspor var i början av sin tid i klubben både en av lagets- och ligans mest framstående spelare något som har mattats ut rejält under de senaste säsongerna då det inte heller har blivit så mycket speltid för honom mestadels pga skador.