Elazigspor tog viktig seger i botten

Efter fem omgångar utan seger (2 oavgjorda samt 3 förluster) så lyckades Elazigspor återigen vinna en match i ligan när Gaziantepspor besegrades med 2-1 under måndagskvällen. Segern innebar att Elazigspor gick förbi Kayseri Erciyesspor i tabellen upp på rätt sida om nedflyttningsstrecket.

Den 22-årige anfallaren Batuhan Karadeniz som anslöt på lån från Trabzonspor till Elazigspor i januari bröt en måltorka i ligaspelet på över 700 dagar och gjorde ledningsmålet i den 34e minuten vilket också blev halvtidsresultatet. I den 83e minuten så ökade Deniz Yilmaz på ledningen till 2-0 med sitt 12e ligamål för säsongen innan Cenk Tosun reducerade för Gaziantepspor genom en straffspark på tilläggstid med hans 11e ligamål för säsongen. Antep var även nära att kvittera på tilläggstid men Fabio Bilica lyckades rensa undan bollen på mållinjen.

Gaziantepspor spelade fjärde raka ligamatchen utan seger (en oavgjord samt tre förluster) och laget ligger efter 29 spelade omgångar på en 12e plats i tabellen med 7 poäng upp till en Europa League-plats och 6 poäng ner till nedflyttningsplats när det är 15 poäng kvar att spela om.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.