Kampen om Europa League: Genclerbirligi besegrade Bursaspor

Två lag som slåss om platserna till Europa League nästa säsong, Genclerbirligi med Johan Dahlin samt Jimmy Durmaz i startelvan och Bursaspor, möttes i inledningsmatchen av den 31a omgången i turkiska ligan under fredagskvällen där hemmalaget “Gencler” efter en mållös första halvlek gick segrande ur matchen med 1-0 efter nickmål av den bosniske anfallaren Ermin Zec i den 65e minuten, hans 5e ligamål för säsongen.

Genclerbirligi som har 6 segrar, 1 oavgjord samt 1 förlust på de 8 senaste ligamatcherna gick upp på 44 poäng i tabellen, två poäng bakom Trabzonspor och Sivasspor som har platserna till Europa League just nu men som har en match mindre spelad medan Bursaspor som inte har vunnit på bortaplan i ligaspelet sedan i november förra året har 41 poäng och får nu svårt att nå Europa League.

För målet och höjdpunkterna från matchen se här.