Ilkay Gündogan förlängde sitt kontrakt med Dortmund

Trots intresse från storklubbar ute i Europa så valde den 23-årige tysk-turkiske mittfältaren Ilkay Gündogan vars nuvarande kontrakt skulle ha gått ut i juni 2015 att förlänga den med Borussia Dortmund i ytterligare ett år fram till juni 2016.

Borussia Dortmund värvade Ilkay från Nürnberg inför säsongen 2011/12 för 4,5 miljoner Euro och han har under sina två tidigare säsonger för klubben vunnit liga- och cupguld, supercupen samt spelat final i Champions League 2013 då han gjorde Borussia Dortmunds mål (på straffspark) i förlusten (1-2) mot Bayern München.

Under den pågående säsongen så har Ilkay endast spelat tre tävlingsmatcher för Dortmund (en i ligan, en i cupen och supercupen) efter att ha åkt på en ryggskada i en träningslandskamp mot Paraguay i augusti förra året där han för övrigt gjorde ett av målen i matchen som slutade 3-3. Därefter har det varit på tal om att han skulle göra comeback under vårsäsongen men det har inte blivit av.

Läs också om Nuri Sahin som Borussia Dortmund nyligen köpte tillbaka från Real Madrid.