Kampen om Europa League: Sivasspor kvar på femte plats efter seger mot Besiktas

Sivasspor hakade på Trabzonspor och försvarade sin Europa League-plats till nästa säsong i den 31a omgången efter att ha besegrat Besiktas på hemmaplan med 3-0 sedan alla tre målen kommit i den andra halvleken. Den nigerianske anfallaren John Utaka som har gjort 5 mål på de 5 senaste ligamatcherna inledde målskyttet i den 56e minuten efter ett mycket snyggt förarbete av Aydin Karabulut med sitt 7e ligamål för säsongen och i den 70e minuten kom matchens avgörande punkt.

Sivasspors högerback Cicinho skickade upp en boll på högerkanten till skytteligaledaren Aatif Chahechouhe som hamnade i duell med Besiktas vänsterback Ugur Boral. Aatif lyckades inte ta sig förbi Ugur men slog in bollen som via Ugurs ben och målvakten Tolga Zengins händer letade sig in i målburen vilket betydde 2-0 till hemmalaget. Målet räknades som ett självmål av det turkiska fotbollsförbundet efter matchen men Aatif Chahechouhe skulle ändå göra ett mål själv när han i den 82a minuten sköt in slutresultatet bakom Tolga efter framspelning av Utaka.

Sivasspor som vann sin tredje raka ligaseger ligger kvar på 5e plats i tabellen på samma poäng som fyran Trabzonspor och två poäng före närmast jagande Kasimpasa på 6e plats samt 3 poäng före Kardemir Karabükspor på 7e plats. Besiktas i sin tur som har bara vunnit 1 av de 5 senaste ligamatcherna tappade däremot sin placering i tabellen inför den 31a omgången och ligger just nu på 3e plats i tabellen, en poäng bakom Galatasaray i kampen om platsen till Champions Leagues gruppspel.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.