Kampen om Europa League: Trabzonspor befäste sin fjärdeplacering

Trabzonspor fortsätter att visa bra form på slutet av säsongen. Under lördagskvällen vann laget sin tredje seger på de fyra senaste ligamatcherna när Gaziantepspor besegrades med 2-1 på hemmaplan. Den 25-årige brasilianske anfallaren Paulo Henrique gjorde lagets bägge mål i den första halvleken. I den 7e minuten nickade han in 1-0 på inlägg av Yusuf Erdogan och i den 43e minuten slog han in 2-0 från nära håll vilket också blev halvtidsresultatet.

Cenk Tosun reducerade för Gaziantepspor i början av den andra halvleken med sitt 12e ligamål för säsongen men närmare än så kom inte gästerna utan det var Trabzonspor som hade fler lägen att göra mål på i slutet av matchen men den rätta skärpan saknades i avslutningarna. Bland annat så träffade den rumänske mittfältaren Alexandru Bourceanu ribban på tilläggstid.

Trabzonspor som befäste sin fjärdeplats i turkiska ligan har endast en förlust på de 11 senaste ligamatcherna och den kom i den avbrutna matchen mot Fenerbahce, som tilldelades segern i efterhand med 3-0, i den 24e omgången. Trabzons statistik på dessa 11 matcher är 5 segrar, 5 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 20-6.

Gaziantepspor som för några veckor sedan hade en chans på Europa League-plats till nästa säsong är ligans formsvagaste lag med 1 oavgjord samt 5 förluster på de 6 senaste ligamatcherna med en målskillnad på 6-13. Anteps dåliga form på senare tid har lett till att laget har dragits in i nedflyttningsstriden och har nu 6 poäng ner till Kayseri Erciyesspor som ligger precis under nedflyttningsstrecket.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.