Samuel Holmén kan återvända till Istanbul B.B.

Efter tre framgångsrika säsonger i Istanbul B.B. där Samuel Holmén var en av lagets mest tongivande spelare och totalt gjorde 24 mål samt 14 assist på 101 ligamatcher så valde han att lämna klubben efter säsongen 2012/13 då hans kontrakt gick ut samtidigt som laget ramlade ur högsta ligan.

Trots att Istanbul B.B. ramlade ur högsta ligan så gjorde Samuel sin bästa säsong någonsin i turkiska ligan med 11 mål på 33 matcher.

Efter säsongen skrev Samuel på ett treårskontrakt med Fenerbahce men där har det inte alls blivit mycket speltid för hans del mestadels pga den utländska spelarkvoten när andra spelare har blivit uttagna före. Han har blivit uttagen i matchtruppen sammanlagt 6 gånger och fått starta i 5 av matcherna samt startat i en cupmatch.

Nu kan han vara på väg tillbaka till sin gamla klubb. Redan innan säsongen drog igång när hans spelarlicens för Fenerbahce drog ut på tiden var det skriverier om att han skulle bli utlånad till någon annan klubb i ligan något som tog fart i januari då flera klubbar i högsta ligan visade sitt intresse men Fenerbahces tränare Ersun Yanal vägrade att släppa ifrån sig honom.

Och nu när Fenerbahce har bärgat ligaguldet så skrivs det på nytt att Samuel är på väg bort från klubben och då sägs det att Istanbul B.B. står närmast till hands.

Återstår att se hur Ersun Yanal ser på det men till nästa säsong så kommer den utländska spelarkvoten i turkiska ligan att sänkas till max 8 utländska spelare registrerade i klubbarnas trupper varav 5 får vara med i matchtruppen vilket försvårar ytterligare Samuels chanser för spel i Fenerbahce. Läs mer om den utländska spelarkvoten i turkiska ligan här.