Sivasspor tog viktig seger i jakten på Europa League

Sivasspor som jagar en plats i Europa League till nästa säsong tog under måndagskvällen en viktig trepoängare när Medical Park Antalyaspor besegrades på bortaplan med 2-1.

Efter en mållös första halvlek så gav yttermittfältaren Aydin Karabulut Sivas ledningen i den 53e minuten med sitt 4e ligamål för säsongen. Antalyaspor jagade därefter ett kvitteringsmål och lyckades också hitta målet i den 67e minuten när Semih Sentürk gjorde sitt 3e ligamål på 11 matcher för klubben men gästerna skulle ändå få det sista ordet till slut när skytteligaledaren Aatif Chahechouhe satte dit segermålet, hans 15e ligamål den här säsongen, på straff i den 84e minuten sedan han själv blivit fälld.

Antalyaspor som ligger på näst sista plats i ligan med tre poäng upp till säker mark är i mycket dålig form för tillfället och har inte vunnit på 13 raka ligamatcher (5 oavgjorda samt 8 förluster). Den senaste segern kom den 26e januari på bortaplan mot Kayseri Erciyesspor och laget har med den segern endast 1 seger på de 18 senaste ligamatcherna.

Sivasspor i sin tur har hittat formen igen efter en tid med dålig resultat och laget har vunnit 3 av de 4 senaste ligamatcherna. Förlusten kom mot Bursaspor med 3-4 där laget ledde med 3-2. Sivas ligger just nu på 5e plats i tabellen på samma poäng som fyran Trabzonspor som innebär spel i Europa League till nästa säsong med fyra omgångar kvar.

Se målen från matchen här.
(Videoklippet på länken visar endast höjdpunkterna från den andra halvleken och matchens första mål svischar snabbt förbi i början.)