Turkiet ansökte inte om EM 2020

Det turkiska fotbollsförbundet (TFF) meddelade i september förra året om att Turkiet skulle ansöka om att vara spelplats för finalspelet (semifinaler och final) under EM 2020 som UEFA har valt att lägga i 13 olika städer och Olympiastadion i Istanbul som skulle vara arenan som Turkiet skulle kandidera med ansågs vara en av förhandsfavoriterna men på fredagen under den sista dagen för ansökningsdagen så meddelade förbundet om att Turkiet inte kommer att ansöka om EM 2020 utan istället rikta in sig mot EM 2024 istället då mästerskapet återigen kommer att spelas i ett land.

Turkiet har sedan tidigare ansökt om EM 2008, 2012 samt 2016 utan lycka och hade också ansökt om att få arrangera EM 2020 innan UEFA ändrade turneringens koncept.

Vidare i förbundets meddelande om EM 2020 kan man läsa att Turkiet är värdiga att arrangera en hel turnering istället för endast semifinaler samt final och av den anledningen så har man valt att inte ansöka om att vara spelplats för finalspelet under EM 2020.

Flera nya arenor har byggts upp samt håller på att byggas upp runt om i landet och till 2024 så kommer det att finnas 13 arenor i Turkiet som klarar av måtten för EM-arena.