Värvningsförbud för Kardemir Karabükspor

Det turkiska fotbollsförbundets tvistkommitté har straffat Kardemir Karabükspor med värvningsförbud under två år. Anledningen till förbudet är klubbens värvning av den tysk-turkiske mittfältaren Selim Teber som i augusti 2012 bröt sitt treårskontrakt med Samsunspor efter ett år och skrev istället på ett tvåårskontrakt med Karabükspor.

Samsunspor lämnade in en anmälan som under tisdagsförmiddagen resulterade i att Karabükspor bestraffades med värvningsförbund under två år. Selim som idag spelar för Ankaragücü i Spor Toto 2. Lig (den tredje divisionen i Turkiet) spelade 8 matcher för Karabükspor under säsongen 2012/13.

Kardemir Karabükspor har en bra säsong bakom sig i turkiska ligan och är på jakt efter en plats i Europa till nästa säsong. Laget ligger på 6e plats i tabellen med endast en poäng upp till 4e- och 5e plats som generar i Europa League.