VIDEO: Fenerbahce stormar mot guldet efter segern mot Bursaspor

Fenerbahce hade på måndagskvällen chansen att dryga ut sin ledning i tabellen sedan både Besiktas och Galatasaray tappat poäng tidigare under omgången när laget tog emot Bursaspor på Sükrü Saracoglu stadion i Istanbul. Fenerbahce inledde matchen offensivt och skapade flera målchanser innan Dirk Kuyt gav laget ledningen i den 17e minuten efter ett misstag i Bursa-försvaret med sitt 10e ligamål för säsongen vilket också blev halvtidsresultatet. I den andra halvleken så jagade Bursaspor en kvittering och laget var också framme ett antal gånger utan att hitta målet.

Mot slutet av matchen kunde Fenerbahce istället göra både 2-0 genom Moussa Sow, hans 11e ligamål för säsongen och 3-0 genom inhopparen Pierre Webo, hans 8e ligamål för säsongen. Fenerbahce spelade sin sjätte raka ligamatch utan förlust (5 segrar samt 1 oavgjord) och drygade ut sin ledning i toppen av tabellen till 10 poäng före Galatasaray samt Besiktas som troligen blir 13 poäng efter förbundets beslut om den uppskjutna matchen mellan Trabzonspor och Fenerbahce från den 24e omgången.

Bursaspor som endast har en seger på de fem senaste ligamatcherna och som inte har vunnit på fyra raka tävlingsmatcher ligger på 12e plats i tabellen med fem poäng upp till en Europa League-plats och sju poäng ner till nedflyttningsplats.