VIDEO: Galatasaray vann derbyt mot Fenerbahce

Det var mycket kamp, tufft spel och heta känslor som det brukar vara under ett derby mellan Galatasaray och Fenerbahce under söndagskvällen när hemmalaget Galatasaray bröt en fem matcher lång svit utan någon seger och besegrade ärkerivalerna från andra sidan Bosporen sedan den holländske mittfältsstjärnan Wesley Sneijder, assisterad av Felipe Melo, gjort matchens enda mål i den 9e minuten, hans 10e mål för säsongen.

Innan den första halvleken var över så sköt Didier Drogba i stolpen och Fenerbahces lagkapten Emre Belözoglu blev utvisad efter två gula kort. I den andra halvleken så jagade Fenerbahce med en spelare mindre ett kvitteringsmål men kom inte fram till riktigt heta mållägen. Det var istället Galatasaray som var närmast ytterligare ett mål men Burak Yilmaz avslut inne i straffområdet räddades av Fenerbahces målvakt Volkan Demirel.

Förutom ett mål så bjöd derbyt också på hela 16 gula kort och två röda kort. Förutom Emre så blev även Melo utvisad i slutet av matchen efter två gula kort.

Galatasaray gjorde ett mål i ligan igen efter närmare 300 minuters spel och närmade sig Fenerbahce i toppen av tabellen. Fenerbahce som förlorade igen efter 7 ligamatcher har sju poäng ner till både Galatasaray och Besiktas. Sju poäng som med största sannolikhet kommer att bli 10 poäng när laget tilldelas segern i den avbrutna matchen mot Trabzonspor på bortaplan i den 24e omgången.

tabell 28