Tränarna inför cupfinalen

Klubbarnas tränare, Roberto Mancini och Ertugrul Saglam tillsammans med klubbarnas lagkaptener, Sabri Sarioglu och Sezgin Coskun.

Båda klubbarnas tränare Roberto Mancini i Galatasaray och Ertugrul Saglam i Eskisehirspor deltog under tisdagen i en presskonferens inför cupfinalen tillsammans med klubbarnas lagkaptener, Sabri Sarioglu i Galatasaray samt Sezer Coskun i Eskisehirspor.

Roberto Mancini sa på presskonferensen att han precis som i Italien och England vill vinna cupguldet även i Turkiet. Mancini vann den italienska cupen fyra gånger som tränare, en gång vardera med Fiorentina och Lazio samt två gånger Inter. Dessutom vann han italienska cupen fyra gånger som spelare med Sampdoria samt två gånger med Lazio.

I England har han sedan tidigare vunnit FA-cupen med Manchester City.

Mancini sa också att även om Galatasaray vann den senaste ligamatchen mot Eskisehirspor med 3-0 så går det inte att dra någon nytta av den matchen eftersom det inte finns någon favorit i en final. Han passade också på att hylla Eskisehirspor som ett bra spelande lag men att han självfallet hoppas på att Galatasaray ska gå segrande ur matchen.

När en journalist frågade om spelarnas inställning inför cupfinalen så sa Mancini att turkiska cupen står först i fokus just nu och att man ska koncentrera sig på det och inte tänka på kampen med Besiktas om platsen till Champions Leagues gruppspel i ligaspelet.

På frågan om Fernando Muslera eller Didier Drogba kommer att spela i cupfinalen så blev svaret att han tar ett beslut efter den sista träningen inför avspark.

Roberto Mancinis kollega i Eskisehirspor, Ertugrul Saglam, berättade att alla i klubben är lyckliga över att vara delaktiga i cupfinalen och pga att Eskisehirspor inte är någon klubb som ständigt slåss om titlar så är inspirationen stor att få vinna turkiska cupen. Han berättade att även om Galatasaray är en svår klubb att möta så ska spelarna göra allt i sin makt för att Eskisehirspor ska vinna sin första cuptitel på 43 år.

Ertugrul Saglam passade också på att lyfta fram Fair Play-andan inför cupfinalen och hoppas på att alla inblandade från fansen till spelarna ska göra cupfinalen till en fotbollsfest oavsett hur resultatet blir. Slutligen önskade han även Galatasaray lycka till i finalen.