Antalyaspor och Kayserispor ut ur Süper Lig

Antalyaspor.

Medical Park Antalyaspor och Kayserispor blev de två första lagen att åka ur Süper Lig säsongen 2013/14.

Det blev klart under lördagseftermiddagen sedan Kayseri Erciyesspor gjort ett sent segermål i hemmamatchen mot Gaziantepspor. Hade Erciyesspor spelat oavgjort eller förlorat mot Antep så hade både Antalyaspor samt Kayserispor haft en teoretisk chans att ta sig förbi nedflyttningsstrecket med två omgångar kvar men Kayseri Erciyesspors lån från AC Milan, Bakaye Traore såg till att det inte blev så när han gjorde matchens enda mål i den 86e minuten.

Antalyaspor förlorade sin hemmamatch mot ett annat lag som kämpar för att undvika nedflyttning, Elazigspor med 1-2 sedan man tappat 0-1. Batuhan Karadeniz gjorde bägge målen för gästerna. Och trots att Kayserispor vann sin bortamatch mot Eskisehirspor med 4-1 så är det klart att laget åker ut ur Süper Lig.

Även om Kayseri Erciyesspor vann sin match så är det långt ifrån klart att laget spelar i högsta ligan även nästa säsong. Med två omgångar kvar så kan Elazigspor fortfarande ta sig förbi nedflyttningsstrecket på Erciyesspors bekostnad men även Gaziantepspor samt Caykur Rizespor är inblandade i nedflyttningsstriden.

botten