Aydin Karabulut på väg bort från Sivasspor – överens med Bursaspor

Bursaspor arrangerar presidentval på fredagen och om huvudfavoriten till posten Mesut Mestan lyckas vinna valet så kommer den 26-årige yttermittfältaren Aydin Karabulut till vardags i Sivasspor där han har varit en av ligans mest positiva överraskningar den här säsongen med 4 mål samt 6 assist på 30 ligamatcher att flytta till klubben.

Aydin vars kontrakt med Sivasspor går ut den sista maj har redan skrivit på ett förtidskontrakt som sträcker sig över fyra säsonger. Han är född- och uppvuxen i Tyskland men flyttade till Besiktas i januari 2006 som 18-åring och ansågs då vara en stortalang men det är på de två senaste säsongerna som han har skapat sig ett namn. Efter 2,5 säsonger i Besiktas utan mycket speltid flyttade han till Ankaraspor inför säsongen 2009/10 men lånades ut till Ankaragücü.

Säsongen efter flyttade han till Kardemir Karabükspor där det inte heller blev mycket speltid innan han säsongen 2011/12 hamnade i Göztepe i den turkiska andradivisionen.

Förra säsongen spelade han i Elazigspor och var en av lagets bästa spelare när laget klarade av nytt kontrakt under ledning av tränaren Yilmaz Vural. Inför den pågående säsongen skrev han på ettårskontrakt med Sivasspor och ser nu ut att inte stanna längre än så där.