Balikesirspor kan ta steget upp till Süper Lig

Balikesirspor som är nykomlingar i PTT 1. Lig, andradivisionen, under den pågående säsongen och som för mindre än tio år sedan, säsongen 2005-06, spelade i amatörligorna kan under söndagseftermiddagen ta steget upp till Süper Lig. Balikesirspor har sedan tidigare spelat en gång i högsta ligan vilket var för nästan fyrtio år sedan, säsongen 1975-76.

För att Balikesirspor ska kunna ta klivet upp till Süper Lig krävs minst en poäng i mötet mot Istanbul B.B., som redan är klara för spel i högsta ligan till nästa säsong, inför fullsatta läktare på Balikesir Atatürk stadion. Balikesirspor kan även ta steget upp med en förlust men då krävs det att lagets enda konkurrent, Orduspor, inte tar mer än en poäng i deras match mot Sanliurfaspor på bortaplan.

Skulle Balikesirspor under söndagen missa chansen att gå upp till högsta serien så väntar kvalspel där en ny chans ges för att ta steget upp.

I Balikesirspor spelar Atatkora Lalawele samt Kwame Karikari, båda på lån från AIK och bägge spelarna har haft en stor delaktighet i lagets framgångar den här säsongen. Lalawele har gjort 4 mål samt 12 assist på 35 ligamatcher och Karikari har gjort 11 mål samt 3 assist på 22 ligamatcher. Karikari har varit skadad sedan i början av februari men förväntas göra comeback i matchen mot Istanbul B.B.

I laget finns även den 35-årige målvakten Richard Kingson som har en kort sejour i Hammarby IF bakom sig. Kingson med 90 A-landskamper för Ghana spelar under namnet Faruk Gürsoy i Turkiet. Läs mer om honom här.

Balikesirspors största stjärna under den pågående säsongen har utan tvekan varit lagets kapten, den 29-årige offensiva mittfältaren Muhammet Reis som har gjort 18 mål samt 13 assists på 34 ligamatcher.

ptt